Facebook page

Stručne tribine

U organizaciji Instituta za preventivu, u periodu od 1. do. 2. juna 2017. godine, održana je 9. Međunarodna Ex tribina u Hotelu „Norcev“ na Fruškoj gori, kojoj je prisustvovalo 120 učesnika iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Nemačke, Češke i Rusije.

Programski savet je izabrao 19 radova koji su zadovoljili kriterijume da budu objavljeni u Zborniku i prezentovani na tribini, a koji svojom tematikom pokrivaju široku oblast, od rudarstva preko prehrambene i farmaceutske industrije do petrohemije.

I ovoga puta naš institut se potvrdio kao dobar domaćin i organizator ovog stručnog i po mnogo čemu specifičnog savetovanja, dobivši najviše ocene od učesnika Tribine.

Kliknite ovde da vidite prezentacije

Cilj održavanja "Ex tribine" je da se svi zainteresovani upoznaju sa novinama i pravcima razvoja protiveksplozivne (Ex) zaštite u svetu, kako na polju primene novih propisa tako i na polju korišćenja nove, prilagođene i adekvatne opreme kroz sveobuhvatni pristup zaštiti od eksplozije u sledećim oblastima:

- zaštita od požara i eksplozije sa akcentom na nove propise,

- bezbednost i zdravlje na radu u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom sa akcentom na nove propise,

- zaštita životne sredine i akcidenti praćeni eksplozijom, sa posebnim akcentom na nove propise.

- Uredba o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad usled rizika od eksplozivnim atmosfera ("Službeni glasnik RS", br. 101/12 i 12/13-ispravka) (transponovana ATEX Direktiva 1999/92/EC)

- Pravilnik o opremi i zaštitnim sistemima namenjenim za upotrebu u potencijalno eksplozivnim atmosferama ("Sl. glasnik RS", br. 1/13) (transponovana ATEX Direktiva 1994/9/EC).INSTITUT ZA PREVENTIVU Kraljevića Marka 11 Novi Sad tel/fax: +381(021) 420 571, 420 572,420 573